Jäta menüü vahele
13.05.2020

Permikomidel on põldosja korjamise hooaeg

Samal ajal kui eestlased otsivad metsas karulauku, käivad permikomid oma pealinna Kudõmkari ümbruses massiliselt põldosja võrseid korjamas.

Sellest on tekkinud tugev traditsioon ning inimesi ei takistanud isegi praegune karantiin. Permikomide sõnul on kevade esimese vitamiiniallika korjamiseks vähe aega, sest osjad kasvavad kiiresti ja muutuvad seejärel söögikõlbmatuteks. Põldosja varsi korjatakse talvevarudeks, neid soolatakse või siis külmutatakse värskelt. Komi rahvas teeb osjadest väga erinevaid toite: omletti, suppe, pirukaid, pelmeenitäidist ja putru.

Põldosjatoidud kuuluvad permikomi rahvusköögi juurde. Neid tarvitavad toiduks ka udmurdid. Permikomi keeles on põldosi pistik (pestik).

finnougoria.ru