Permikomidel on põldosja korjamise hooaeg
Samal ajal kui eestlased otsivad metsas karulauku, käivad permikomid oma pealinna Kudõmkari ümbruses massiliselt põldosja võrseid korjamas.
Sellest on tekkinud tugev traditsioon ning inimesi ei takistanud isegi praegune karantiin. Permikomide sõnul on kevade esimese vitamiiniallika korjamiseks vähe aega, sest osjad kasvavad kiiresti ja muutuvad seejärel söögikõlbmatuteks. Põldosja varsi korjatakse talvevarudeks, neid soolatakse või siis külmutatakse värskelt. Komi rahvas teeb osjadest väga erinevaid toite: omletti, suppe, pirukaid, pelmeenitäidist ja putru.
- Üks populaarsemaid näiteks on kreemsupp:
- * 6-7 spl värsket põldosja võrseid
* 1 väike valge sibul
* 1 klaas kanapuljongit
* 2 klaasi rõõska koort (22%)
* 1 spl võid
* soola ja pipart maitse järg. - Valmistamine: hauta sibul või sees pehmeks. Vala peale puljong, lase keema tõusta. Lisa põldosjad ja koor ning keera kuumus kohe maha. Maitsesta soola ja pipraga. Mikserda. Serveerida kohe.
Põldosjatoidud kuuluvad permikomi rahvusköögi juurde. Neid tarvitavad toiduks ka udmurdid. Permikomi keeles on põldosi pistik (pestik).