Jäta menüü vahele
tartu2021fu visuals by Peeter Laurits

VIII soome-ugri rahvaste maailmakongress

Maailmakongressi põhiprogrammi kõrval toimub ka avalikkusele mõeldud kultuuriprogramm, kuhu kuuluvad näitused, kontserdid, aruteluõhtud ja filmiseansid.
Kultuurisündmused on TASUTA!

Peakorraldaja: MTÜ Fenno-Ugria Asutus. 
Teemaistungeid valmistatakse ette koos Soome-Ugri Rahvaste Konsultatiivkomiteega
korraldaja, toetajate ja partnerite logod

Maailmakongressi põhiprogrammi kõrval toimub ka avalikkusele mõeldud kultuuriprogramm, kuhu kuuluvad näitused, kontserdid, aruteluõhtud ja filmiseansid. Kultuurisündmused on TASUTA (juhul, kui teisiti ei mainita). Olete kõik lahkelt palutud!

Maailmakongress on soome-ugri ja samojeedi rahvaste esindusfoorum, mis on sõltumatu valitsustest ja poliitilistest parteidest. Kongressi kannab pealkirja “Kultuurimaastikud – keel ja meel” ning teemaisungitel käsitletakse järgmisi teemasid: kodanikuühiskonna tegevus soome-ugri keelte säilitamisel ja arendamisel, soome-ugri kultuurid – traditsiooni(lise)st kaasaegseni, soome-ugri rahvad muutuva keskkonna tingimustes ja massikommunikatsioon.

VIII soome-ugri rahvaste maailmakongress toimub hübriidvormis: osaleda on võimalik nii kohapeal Tartus kui ka veebi vahendusel. Teemaistungite töökeeled on inglise ja vene (sünkroontõlkega). Eestlaste delegatsiooni moodustab vastavalt 03.06.2020 üldkoosolekult saadud volituse alusel MTÜ Fenno-Ugria Asutuse juhatus.

Täpsemalt

Maailmakongressi projektijuht
Helle Helena Puusepp
fu2021@fennougria.ee

Maailmakongressi kommunikatsioonijuht
Piret Kooli
press@fennougria.ee


16.-18.06.2021
Tartu linnas, erinevad paigad
VIII maailmakongressi logo

Sündmus on osa sarisündmusest VIII soome-ugri rahvaste maailmakongress