Soome-ugri rahvaste toidud

Livia Viitoli koostatud Soome-ugri kokaraamat

2013. aasta hõimupäevadeks algatasid maaturismiettevõtjad Ljudmila ja Aivar Ruukel projekti “Soome-ugri maitsed”, et tutvustada meie hõimurahvaste kireva köögi retsepte. Paljud koolid haarasid ideest kinni ja valmistasid hõimunädalal soome-ugri rahvaste toite.

2014. aasta hõimupäevadel osalesid kokad Liivimaalt ja Handimaalt, kes tutvustasid oma rahvaste toite.

2018. aasta on Euroopa kultuuripärandi aasta ja rahvuskultuuride kuul septembris avaldab Postimees erinevate rahvuste köökide kirjeldusi ja toiduretsepte:

Udmurdi köök: maitsev ja tervislik toit oma aiast ja loodusest (Postimees)

Karjala ja Põhja-Ingeri köök võlub lihtsusega (Postimees)

Mokšadel käivad elu ja toit kõrvuti (Postimees)

 

Igaüks saab hõimupäeva tähistada mõne hõimurahva toitu valmistades. Selleks koostasid Ljudmila ja Aivar Ruukel hulga järgnevaid videoretsepte.

Retseptid

Liivi munapuder

liivimunapuder

Mansi tangupuder seentega
Thumbnail

Ungari lillkapsasupp

Mari naeri-õunasalat

Print Friendly, PDF & Email